Otentic Logistics

Ons bedrijf is actief sinds 1980. Sinds 2009 opereren we onder de naam Otentic Logistics. We zijn specialist in opslag en logistiek.

Waar staat Otentic Logistics voor?

Ons bedrijf is strategisch gelegen tussen de havens van Rotterdam, Zeeland en Antwerpen, logistiek knooppunt Moerdijk en het Europese achterland. We hebben een directe waterverbinding met deze havens.

Otentic Logistics

Onze klanten zijn internationale handelshuizen, grondstoffenleveranciers en producenten van eindproducten. Dagelijks ervaren zij het belang van onze strategische ligging. Het stelt ze in staat om op een efficiënte, snelle en milieuvriendelijke manier hun goederen te importeren, door te voeren, op te slaan en te exporteren.

We vinden het belangrijk dat klanten zich thuis voelen bij ons. We investeren in de relaties en leren ze goed kennen, zodat we ze zo goed mogelijk kunnen adviseren. We zijn een fijne club om mee samen te werken, al zeggen we het zelf.

In ons logo is het yin-yangsymbool verwerkt. Daarmee geven we aan dat we belang hechten aan balans. Hardwerken combineren wij met ontspanning op zijn tijd. De naam Otentic verwijst naar het Engelse woord voor 'authentiek'. We voeren ons werk op authentieke wijze uit.

Kwaliteit

Onze systemen zijn zodanig ontworpen dat de oorsprong van geleverde producten binnen enkele minuten kan worden getraceerd. Hiermee kunnen we snel een 'recall' regelen. We voldoen aan alle voorschriften met betrekking tot traceerbaarheid, zoals beschreven in de Europese 'General Food Law' (GFL).

Onze kwaliteit, veiligheid en milieunormen zijn onderworpen aan regelmatige audits en onze werknemers worden getraind in veilige werkmethoden om ongevallen en incidenten te voorkomen. Omdat we dagelijks omgaan met zowel voedingsmiddelen (food en feed) als chemicaliën doen we er alles aan om risico's te vermijden.

Milieuvriendelijk

Bij Otentic Logistics beschouwen we veiligheid, gezondheid en het milieu van de hoogste prioriteit. Gelegen aan het water kunnen we in samenwerking met de Oosterhout Container Terminal een milieuvriendelijk transport over water bieden.

Daarnaast zijn onze opslagfaciliteiten voorzien van de wettelijk vereiste veiligheidsmogelijkheden om in geval van calamiteiten chemische vervuiling tegen te gaan. In de dagelijkse operatie wordt aandacht besteed aan het op de juiste manier recyclen van verpakkingsmaterialen en afvalstoffen.

Wij werken o.a. samen met deze partners
partner oct
partner Italko
partner 3bm
partner connected
partner oct
partner fenex
partner lhs
partner nvs
partner LCB
partner Samen in de Regio
Taric Support
chris-doodewaard-directeur-otentic-logistics-107 Bedrijfsprofiel Otentic Logistics

Wat kunnen we voor jou betekenen?

"Eerlijk advies geven, ontzorgen en bedrijven vooruit helpen. Dat is waar Otentic Logistics voor staat. Wij zijn er voor je in leuke tijden, maar ook bij problemen of uitdagingen."
Chris Doodewaard | Managing Director